Inzamelpunt oud papier

 

Apart inzamelen van oud papier is goed voor het milieu en daarnaast helpt u onze vereniging door oud papier in onze container in te leveren. De oud papier container vindt u direct links op ons terrein.

De oud papier container

Oud papier is in Nederland veruit de belangrijkste grondstof voor nieuw papier en karton. Om grondstoffen (hout) te sparen is het dus belangrijk dat oud papier apart wordt ingezameld en niet bij het restafval terecht komt, want dan wordt het verbrand. Verbranden is veel duurder dan opnieuw gebruiken als grondstof voor papier of karton.

Wel bij het oud papier
Kranten, tijdschriften, boeken, reclamefolders (zonder plastic folie), telefoongidsen, kartonnen en papieren verpakkingen, schrijf- en tekenpapier, eierdozen, papieren zakken en draagtassen. Ook kartonnen zuivel- en drankverpakkingen (leeg en schoon) mogen bij het oud papier ingeleverd worden.

Niet bij het oud papier
Verontreinigd of nat papier of karton (zoals vuile pizzadozen), zakdoekjes en keukenpapier, luiers, plastic tasjes en hoesjes, geplastificeerd papier, behang en vinyl, foto’s, piepschuim en ordners of ringbanden met metalen of plastic delen.